اخبار و مقالات

کاربردهای چاپ سه بعدی

چاپ سه بعدی

چاپ سه‌ بعدی یک فناوری قدرتمند است که طراحان را مشتاق تر می‌کند و به آن‌ها آزادی طراحی می‌دهد و علاوه بر این پرینتر سه بعدی ابزار کمتری نیاز دارد و باعث کاهش هزینه‌های سنگین می‌شود.

توسط این تکنولوژی قطعات را می‌توان به‌طور خاص طراحی کرد و نیازی به مونتاژ با هندسه پیچیده و ویژگی‌های پیچیده برای دستگاه نمی باشد. در حال حاضر، چاپگر سه بعدی در حوزه های مختلفی همچون تولید، پزشکی، صنعت و فرهنگ مورد استفاده قرار گرفته است که سبب تبدیل چاپ سه بعدی به فناوری تجاری گردیده است.

چاپ سه بعدی اسباب بازی

کاربرد چاپگر سه بعدی در اسباب بازی

چاپ سه بعدی توانسته کمک بزرگی به صنعت دیجیتال بکند به طوری که با استفاده از این پرینترها اسباب ‌های جذابی تولید شده اند.

با توجه به گران بودن انواع اسباب بازی کودکان، در صورت شکستن و یا آسیب دیدن، تعمیرشان هزینه کمتری نسبت به خریدن دوباره خواهد داشت. پس تولید قطعات یدکی انواع اسباب بازی می‌تواند کمک بزرگی به این صنعت بکند. این قطعات یدکی هم با استفاده از چاپگرهای سه بعدی تولید می‌ شوند.

کاربرد چاپ سه بعدی در صنعت خودروسازی

زمان زیادی است که خودروسازان از این فناوری برای ساخت قطعات اصلی و یا قطعات یدکی استفاده می کنند. با این تکنولوژی سرعت ساخت قطعات بسیار بالا می رود و بر دقت و ظرافت ساخت آن ها تاثیر بسیار خوبی می گذارد.

علاوه بر این جهت نمونه سازی قطعات نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای نمونه شرکت آئودی از چاپ سه بعدی برای ساخت قطعات یدکی استفاده می کند. این شرکت این کار را با یک چاپگر سه بعدی فلزی انجام می دهد تا قطعات دقیق و با کیفیتی را در محصولات خود استفاده کند و بتواند خدمات پس از فروش بهتری ارائه کند.

همچنین برای تعمیر و یا بازسازی مدل های قدیمی از چاپگرهای 3D استفاده می گردد چرا که چرخه تولید قطعات آن ها متوقف شده و راه اندازی یک چرخه تولید برای ساخت قطعه کار عقلانی ای نیست و به صرفه تر است که از دستگاهی مانند یک چاپگر سه بعدی استفاده گردد.

علاوه بر این موارد ساخت نمونه اولیه خودروهای جدید، جهت بررسی ظاهر و ساختار آن نیز یکی دیگر از موارد استفاده از چاپ سه بعدی است.

کاربرد در آشپزی

چاپ سه بعدی مواد غذایی، با فشرده سازی لایه لایه غذا در سه بعد بوجود می آید. برای استفاده از این تکنولوژی غذاهایی مانند شکلات ها، آب نبات ها، کراکر، ماکارونی و پیتزا انتخاب های مناسبی می باشند.

کاربرد در طراحی و مد

طراحان مد این تکنولوژی پرکاربرد را وارد دنیای لباس کرده اند. محصولاتی همچون کفش و لباس ها توسط چاپگر سه بعدی تولید شده اند. نایک به عنوان یک تولید تجاری از چاپ سه بعدی به منظور ساخت نمونه اولیه و ساخت کفش فوتبال ۲۰۱۲ Vapor Laser Talon برای بازیکنان فوتبال آمریکایی استفاده کرده است.

کاربرد در دندانپزشکی

چاپگرهای 3d در دندانپزشکی پیشرفت بیشتری نسبت به دیگر حوزه های پزشکی و سلامت بدن داشته است. یکی از پرکاربردترین استفاده چاپ سه بعدی در دندانپزشکی ، ساخت براکت هایی برای هم ترازی و مرتب سازی دندان ها می باشد.

بعد از اسکن دندان های بیمار ، این براکت ها در کمترین زمان ممکن توسط چاپگرهای سه بعدی ساخته می شود تا به این صورت روند درمان سریع تر پیش برود.

یکی دیگر از مهم ترین کاربردهای این تکنولوژی، در جراحی دندان و دهان می باشد. پرینت سه بعدی متناسب با دهان بیمار باعث گردیده که دقت این کار بالا رفته و دندانپزشک به خوبی از وضعیت و موقعیت دندان هایی که باید جراحی شود مطلع شود.

کاشت دندان ، پروتز ، ایمپلنت ، ساخت تاج دندان همگی از مواردی کاربرد چاپ سه بعدی در دندانپزکشی هستند.

کاربرد چاپ سه بعدی در صنایع نظامی

یکی از مهم ترین مواردی که در تولید ابزارهای نظامی لازم است داشتن دقت بالا در این دسته از محصولات است. به واسطه استفاده اعضای ارتش یک کشور از این ابزارهاست که امنیت ملی یک کشور تامین می گردد، در نتیجه باید در تولید این نوع ابزارهای از بهترین امکانات استفاده کرد.

پیچیدگی ساختار بیشتر محصولات نظامی نیازمند این است که نمونه های اولیه به سرعت ساخته شود و از همه جهات مورد بررسی قرار گیرد. انجام بررسی و تست های متعدد روی نمونه های اولیه است که در نتیجه یک محصول با کیفیت را ارائه میدهد.

چاپگرهای سه بعدی با تمامی این امکانات در کنار دیگر قابلیت ها، انتخاب بسیار خوبی برای تولید و طراحی در صنایع نظامی می باشد. به همین علت است که ارتش و وزارت های دفاع کشورها از این فناوری برای طراحی و تولید انواع تفنگ ها، انواع پهپادها، ساخت قطعات هواپیما، ساخت تانک و ماشین های نظامی و … استفاده می کنند.

 

 

با مراجعه به صفحه اصلی سایت پارت آیتک می توانید انواع محصولات ما از جمله اسکنر سه بعدی، فیلامنت و… را مشاهده نمایید.

امتیاز بدهید
بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

57 − = 54